Η Google καλεί σπουδαστές και φοιτητές από όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό «Google Photography Prize» μέσω του Google+, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012, και δίνει τη δυνατότητα στους νικητές να εκθέσουν τα έργα τους στη διεθνούς φήμης γκαλερί Saatchi στο Λονδίνο.


Το Google+ ήδη από τους πρώτους κιόλας μήνες ζωής του, έχει κερδίσει τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της φωτογραφίας. Στα προφίλ τους, ταλαντούχοι φωτογράφοι όπως οι Scott Jarvie, Thomas Hawk, Colby Brown και Claire Grigaut έχουν αναρτήσει έργα τους χαρίζοντας έμπνευση σε νεότερους καλλιτέχνες, ενώ μέσα στις πρώτες 100 ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας περισσότερες από 3,4 δισεκατομμύρια φωτογραφίες «ανέβηκαν» στο Google+, από επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Οι φοιτητές και σπουδαστές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις εξής 10 θεματικές κατηγορίες: «εγώ», «φαγητό», «ήχος και σιωπή», «ταξίδια», «μόδα», «δράση», «δρόμος», «αθλήματα», «νύχτα» και «προσωπική ματιά».

Οι 10 επικρατέστεροι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα αναδειχθούν από μία επιτροπή καταξιωμένων φωτογράφων, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα τους εκτεθειμένα στην γκαλερί Saatchi στο Λονδίνο, για δύο μήνες το 2012, κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας Out of Focus, ενώ θα κερδίσουν και ένα ταξίδι για δύο άτομα προκειμένου να παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης. Επιπλέον, ένας νικητής/ρια θα κερδίσει ένα ταξίδι ζωής σε ένα ξεχωριστό προορισμό έκπληξη, μαζί με έναν επαγγελματία καθηγητή φωτογραφίας.



Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συμμετέχοντες να επιλέξουν την κατηγορία που επιθυμούν και να αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους στο Google+. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής τους στο google.com/photographyprize μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012.

Η γκαλερί Saatchi στο Λονδίνο θα ενημερώνει τη σελίδα της στο Google+ για το διαγωνισμό οπότε προτείνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους να την προσθέσουν στους κύκλους τους στο Google+ για να μπορούν να παρακολουθούν όλη τη διαδικασία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές ανώτατης εκπαίδευσης ενώ περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site του διαγωνισμού στο παρακάτω link.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top