«Έτοιμη» η επιτροπή που θα εξετάζει την ανωνυμία των blogsΤην ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση... του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου, αναλαμβάνει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο, προβλέπεται να ολοκληρώσει το έργο της έως το τέλος Σεπτεμβρίου και τα μέλη της δεν προβλέπεται να λάβουν καμία χρηματική αποζημίωση για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Εκτός του προέδρου κ. Ράντου, στην επιτροπή μετέχουν ως μέλη οι: Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.

Γραμματέας της επιτροπής ορίστηκε η κυρία Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top