Εδώ θα δείτε το TOP 10 μας όσον αφορά τους θανάτους που έχουν προκληθεί απο τη μανία και τον εθισμό στα Video Games. Αρχίζουμε αντίστροφα.


10. Κορεάτης πέθανε για το Starcraft

Το Starcraft είναι ένα online multiplayer παιχνίδι στο οποίο κανείς μπορεί να δώσει εντολή στο στόλο των πολεμιστών του ωστε να βυθίζουν τις λεγεώνες των αντιπάλων του.  Είναι τόσο δημοφιλές παιχνίδι που οι επαγγελματίες παίκτες (ναι υπάρχουν) μπορεί να δώσουν μέχρι και 100.000 το χρόνο παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα εξαιρετικά addicting παιχνίδι τόσο που ο νεαρός κορεατης με το ψευδώνημο ''Lee''

υπέκυψε απο καδιακή ανεπάρκεια που σύμφωνα με τις αρχές προέρχεται απο εξάντληση παίζοντας.

9. 19 χρονος σκοτώθηκε για ένα Arcade παιχνίδι

Ο Peter Burkowsk ένα 19 χρονο αγόρι πέθανε απο καρδιακή προσβολή λόγω ενός παιχνιδιού Arcade.  Η αυτοψία έδειξε πως υπήρχε ένας ουλώδης ιστός μέσα στην καρδιά του που ουσιαστικά τον έκανε μια ''ωρολογιακή βόμβα'' αυξάνοντας την αρτηριακή του πίεση και τους χτύπους της καρδιάς του την ώρα που έπαιζε το συγεκριμένο παιχνίδι.

8. Πέθανε για ένα  Virtual Sword

Ο Qiu Chegwei δάνεισε το Dragon Sabre  του  για το online παιχνίδι Legend of Mir 3 στο φίλο του Zhu Caoyuan. Ο φίλος του πήγε και το πούλησε έναντι $ 675.Ο  Chegwei όταν το έμαθε πήγε και μαχαίρωσε το φίλο του στην πλάτη με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Σήμερα εκτίει ποινή ισόβειας κάθηρξης η οποία μπορεί να ανασταλλεί σε φυλάκιση 15 ετών αν δείξει καλή συμπεριφορά.

7. Αυτοκτόνησε για το Everquest

Ο 21 ετών Shawn Woolley έπαιζε για ώρες αυτό το Οnline παιχνίδι σε σημείο που είχε εθιστεί ολοκληρωτικά. Αυτοπυρποβολήθηκε μπροστά στον υπολογιστή του καθώς έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τον βρήκε η μητέρα του στο δωμάτιο του το οποίο ήταν γεμάτο με χαρτάκια σημειώματος για το παιχνίδι. Ακόμα οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί για το ποιά ήταν τα κίνητρά του.

6.  Αυτοκόνησε για το WoW

O 13 χρονος Xiao Yi  πήδηξε απο τον 24 όροφο ενός κτιρίου . Το σημείωμα που άφησε στους γονείς του ήταν απο την οπτική ενός χαρακτήρα video game.Στο σημείωμα έγραφε ξεκάθαρα την επιθυμία του να μπορέσει να επισκεφτεί 3 εικονικούς φίλους του μέσα απο το video game αυτό στη μεταθάνατον ζωή. Όταν οι γονείς του ρωτήθηκαν για τον εθισμό του παιδιού τους στο συγεκριμένο παιχνίδι αυτοί απάντησαν ''Είχε εθιστεί τόσο πολύ που δεν μπορούσε πιά να έχει τον έλεγχο του εαυτού του''.

5. 13 χρονος δολοφόνησε γυναίκα για μία εγγραφή  

Το 2007, ένα 13χρονο αγόρι που ονομάζεται Dinh Ο Dan σκότωσε μια γυναίκα 81 ετών για να της κλέψει τα χρήματα ωστε να μπορέσει να κάνει εγγραφή σε ένα τυχερό παιχνίδι. Η έκθεση της αστυνομίας λέει οτι ο Dan  στραγγάλισε τη γυνάικα με ένα κομμάτι σχοινί το οποίο μετά έθαψε στην αυλή του σπιτιου του. Λόγω του μικρού της ηλικίας του δεν είναι σε φυλακή αλλά σε στρατόπεδο επανεκπαίδευσης.

4. Σκότωσε το παιδί του επειδή του κατέστρεψε το X-Box

O 27χρονος Tyrone Spellman εθισμένος στα παιχνίδια του x-box του έπαιζε για πάρα πολλές ώρες. Η 17 μηνών κόρη του τράβηξε τα καλώδια του xbox με δύναμη με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να σπάσει. Αυτός εκνευρισμένος την χτύπησε με τέτοια δύναμη με αποτέλεσμα να ραγίσει το κρανίο της πολλές φορές. Η αυτοψία του μωρού έδειξε και ένα σπασμένο χέρι που ήταν τουλάχιστον 2 εβδομάδων.

3. Ο Ο Daniel Petri  σκοτωνει τη μητέρα του για το Halo 3

Αφού ο πατέρας και η μητέρα  του πήραν το παιχνίδι Halo 3 και του απαγόρευσαν να παίζει λόγω του εθισμού του ο 17χρονος έκλεψε το 9mm όπλο του πατέρα του και πήγε στο δωμάτιο των γονιων του και τους είπε να κλεισουν τα μάτια γιατί τους είχε μία εκπληξη. Οταν οι γονείς του το έκαναν το Daniel πυροβόλησε και τους 2 εν ψυχρώ στο κεφάλι. Ο πατέρας του επέζησε , αλλα η μητέρα του βρήκε ακαριαίο θάνατο.

2. Νήπιο ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με ένα τηλεχειριστήριο video game

H Darisabel Baez, η 2ετών κόρη μιας  19χρονης της  Neida E. Baez, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου απο τον τότε σύντροφο της με ένα τηλεχηριστήριο video game. Όταν η αστυνομία πήγε εκεί βρήκε και την ίδια βρεγμένη απο την προσπάθεια του συντρόφου της να την πνίξει στη μπανιέρα.

1. Δολοφονία αστυνομικού εμπνευσμένη απο παιχνίδι

Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η δολοφονία και στη συνέχεια η κλοπή ενός αστυνομικού οχήματος απο εναν ανήλικο τον  Devin  Moore είναι εμπνευσμένη απο την μανια του για το παιχνίδι  Grand Theft Auto . Οταν συνλήφθει είπε στους αστυνομικούς: ''Η ζωή είναι σαν ένα video game,εύχομαι να πεθάνετε κάποια στιγμή''


ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 18+. ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ!

1 σχόλια:

  1. 9 stis 10 periptoseis milame gia atoma ethismena. sti mia ap oti lete sto arthro to moro to varage etsi ki alliws (afou eixe spasmeno xeri 2 vdomadon). Afto sto telos gia ta viaia pexnidia ti to thelate? mono to grand thef auto mporei na xaraktiristei 18+. O ethismos einai ethismos eite einai gia video games eite einai gia narkotika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top